Chutné inšpirácie

Jemná hydinová paštéta

20.05.2013 11:57
Na moju verziu hydinovej nátierky potrebujete len pár ingrediencií - hydinové pečienky (kuracie, husacie...), maslo alebo husaciu masť, soľ, čierne korenie, muškátový oriešok. Roztopte maslo alebo masť. Pridajte očistenú a pokrájanú pečienku a restujte niekoľko minút na strednej teplote. Potom ju...

Lahodný tvarohovo-smotanový krém s ovocím

19.05.2013 11:39
Tvarohový krém s ovocím je rýchla a chutná maškrta, ktorá má vždy veľký úspech. Jej príprava zaberie doslova pár minút. Potrebujete len jemný tvaroh, šľahačkovú smotanu, práškový cukor a ovocie (čerstvé, zavárané, zmrazené). Najskôr zmiešajte tvaroh s cukrom, potom vyšľahajte šľahačku, ale nie až...

Krémová jogurtová nátierka s pažítkou

15.05.2013 12:07
Na prípravu tejto chutnej krémovej nátierky potrebujete len minimum surovín - kvalitný biely smotanový jogurt, soľ, pažítku. Aby ste získali lahodný krémový základ na nátierku, potrebujete jogurt zbaviť prebytočnej vody. Obsah téglika premiestnite na husté sitko s papierovou kuchynskou...

Kuskus s kuracím mäsom, cuketou a paradajkami

03.08.2012 17:47
Je to jeden z veľmi rýchlych a nenáročných receptov. Prvým krokom je príprava kuskusu. Ja ho obvykle posolím a okorením, zalejem dvojnásobným množstvom vriacej vody a misku prikryjem potravinovou fóliou alebo mikroténovým vreckom. Potom kuracie prsia nakrájajte na kocky alebo rezance. Vložte do...

Šalát z červenej repy

03.08.2012 17:13
Tieto týždne máme záhradu plnú skvelej bio zeleniny, preto skúšam rôzne spôsoby prípravy podľa momentálnej chute a inšpirácie. Na šalát potrebujete len mladú cviklu, soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu, kvalitný biely jogurt- žiadny nízkotučný blaf (môžete použiť pochúťkovú smotanu). Cviklu...

Pšeničné placky

19.11.2011 14:32
Potrebujete múku, soľ, vodu. Aký druh múky použijete, záleží na vás. Ja ich obvykle pripravujem z celozrnej pšeničnej múky. Všetky suroviny spracujte tak, aby vzniklo tuhšie hladké a pružné cesto. Nechajte ho odpočinúť aspoň 15 minúť. Potom cesto rozdeľte na menšie kúsky a vyvaľkajte čo najtenšie...

Zemiakovo-bryndzové pirohy

10.10.2011 13:24
Aj v tomto prípade ide o malú úpravu klasického receptu. Nedávno som vyškúšala pripraviť cesto z celozrnej pseničnej múky namiesto polohrubej múky a tento nápad sa mi osvedčil. Pirohy boli veľmi chutné. Najskôr uvarte zemiaky, ktoré po precedení pretlačte a napr. v pomere 2:1 zmiešajte s bryndzou a...

Kuracia roláda

07.09.2011 14:20
Tento recept bol spontánny nápad a dopadol veľmi dobre. Potrebujete vykostené kuracie stehná (môžete použiť i morčacie stehno), ktoré na jemno pomeliete, pridáte trochu vody, ochutíte soľou, čiernym korením, horčicou. Spolu dobre spracujete, kým mäso vodu nevsiakne a nevznikne "blatová"...

Špagety s hubovo-paradajkovou omáčkou

13.08.2011 10:22
Tento nápad vznikol náhodou. Keď som raz na obed pripravovala šampiňonové špízy, tak mi zostali nožičky zo šampiňónov. Tak ma napadlo použiť ich na prípravu jedla inšpirovaného omáčkou bolognese. Postup je jednoduchý. Nadrobno nakrájanú cibuľku speňte na oleji. Nožičky zo šampiňonov alebo hlivy...

Tuniaková pomazánka

13.07.2011 10:19
Vždy mám doma konzervu tuniaka, vajíčka, kvalitný biely jogurt (žiadne light blafy), cibuľu, nakladané uhorky mojej mamy. Tieto suroviny sú základom veľmi chutnej pomazánky. Príprava je jednoduchá a časovo nenáročná. Nakrájajte na drobné kocky vajíčka, uhorky, cibuľu. Do jogurtu pridajte soľ,...
1 | 2 | 3 >>