Špagety s hubovo-paradajkovou omáčkou
Tento nápad vznikol náhodou. Keď som raz na obed pripravovala šampiňonové špízy, tak mi zostali nožičky zo šampiňónov. Tak ma napadlo použiť ich na prípravu jedla inšpirovaného omáčkou bolognese. Postup je jednoduchý. Nadrobno nakrájanú cibuľku speňte na oleji. Nožičky zo šampiňonov alebo hlivy ústricovej (môžete použiť i celé huby) zomeľťe nahrubo v mixéri a pridajte k orestovanej cibuľke, osoľte, ochuťte korením, spolu orestujte, pridajte pretlačený cesnak. Po orestovaní zmes zalejte paradajkovou šťavou z čerstvých alebo konzervovaných paradajok, môžete použiť i paradajkový pretlak. Pridajte trochu cukru na vyrovnanie kyslej chute paradajkovej štavy. Zmes pár minút poduste na miernom ohni, kým sa šťava nezredukuje. Potom do zmesi vmiešajte uvarené špagety. Na tanieri posypte syrom alebo čerstvými bylinkami. Je to rýchle a veľmi chutné jedlo.