Šalát z červenej repy

03.08.2012 17:13

Tieto týždne máme záhradu plnú skvelej bio zeleniny, preto skúšam rôzne spôsoby prípravy podľa momentálnej chute a inšpirácie. Na šalát potrebujete len mladú cviklu, soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu, kvalitný biely jogurt- žiadny nízkotučný blaf (môžete použiť pochúťkovú smotanu). Cviklu nastúhajte na hrubšom strúhadle, osoľte, okoreňte podľa chuti, pridajte citrónovú šťavu, ktorá úžasne vyváži sladkosť červenej repy a zmiešajte. Na záver primiešajte biely jogurt (ja používam kvalitný slovenský smotanový jogurt) a ochutnajte. Ak je potrebné, ešte šalát dochuťte. Je to základná verzia, môžete pridať i ďalšie ingrediencie podľa vlastnej chuti. K cvikle sa skvele hodí chren, ktorý som však doma nemala, ale nabudúce vyskúšam i túto kombináciu. Cviklový šalát je chutná a osviežujúca príloha v týchto horúcich dňoch. Ja som si ho pripravila ku kuraciemu steaku.