Kuskus s kuracím mäsom, cuketou a paradajkami
Je to jeden z veľmi rýchlych a nenáročných receptov. Prvým krokom je príprava kuskusu. Ja ho obvykle posolím a okorením, zalejem dvojnásobným množstvom vriacej vody a misku prikryjem potravinovou fóliou alebo mikroténovým vreckom. Potom kuracie prsia nakrájajte na kocky alebo rezance. Vložte do teflónovej panvice s rozohriatym olejom, osoľte, okoreňte a opečte. Keď je mäso hotové, pridajte na kocky nakrájanú mladú cuketu a paradajky. Paradajky môžete zbaviť šupky - jemne ich zvrchu narežte, ponorte na 1 - 2 min. do vriacej vody, následne do studenej vody, olúpte a nakrájajte na väčšie kúsky, aby si zachovali tvar a štruktúru. Ak nemáte čerstvé paradajky, môžete použiť konzervované. Pár minút zmes restujte, občas premiešajte. Cieľom je jemne chrumkavá cuketa, nie uvarená. Osoľte a okoreňte podľa chuti a na záver pridajte kuskus a premiešajte. Podávajte s čerstvým zeleninovým šalátom.