Hubové karbonátky

24.02.2011 10:45

Recept je variáciou na klasické fašírky. Jediný rozdiel je, že namiesto mäsa používam huby (šampiňóny, hliva,...). Najskôr v kuchynskom robote pomeliem huby. Potom pridám cesnak a cibuľu (obidve ingrediencie obvykle pretlačím cez lis na cesnak), soľ, čierne korenie, vajíčko a strúhanku alebo pečivo namočené v mlieku a vyžmýkané (len toľko, aby sa zmes dobre tvarovala). Môžete do zmesi nastrúhať i tvrdý syr. Ak máte k dispozícii čerstvé bylinky, tak ich použite. Ja mám veľmi rada petržlenovú vňať. Samozrejme, že môžete pridať korenie a prísady podľa vlastnej chuti a fantázie. Všetko dobre spracujem a tvarujem malé fašírky, ktoré obalím v strúhanke (používam domácu strúhanku z grahamového alebo celozrného pečiva) a vyprážam na rastlinnom oleji. Fašírky sú veľmi chutné teplé i studené. Rovnako pripravujem i brokolicové alebo karfiolové karbonátky.