Celozrná pizza
Pizzu pripravujem z celozrnej pšeničnej múky, soli (2 - 2,5 g na 100 g múky), droždia, oleja (niekedy vynechám, ale obvykle dávam asi 1 PL na 250 g múky) a teplej vody. Vypracujem hladké a pružné cesto a nechám vykysnúť. Okrem použitia celozrnej múky je to klasika.
Od televíznej kuchárky Rachel Allen som odpozorovala skvelý grif. Rúru nastavím na najvyššiu teplotu. Predtým ako ju zapnem, dám na najnižšiu mriežku plech otočený hore dnom.
Pizzu pripravujem na papieri na pečenie. Je to pohodlné a praktické. Hotovú pizzu spolu s papierom presuniem na studený plech takisto otočený hore dnom ako ten, ktorý sa nahrieva v rúre. Potom opatrne presuniem pizzu spolu s papierom na pečenie zo studeného plechu na rozohriaty. Pizzu kontrolujem po 5 minutách pečenia. Máme radi tenké cesto, preto upečenie jednej pizze v našej rúre trvá obvykle trvá 5 - 7 minút. Takto upečená pizza je skvelá.